Matematik

Reducer

28. august 2005 af mjn (Slettet)
Hvordan er det jeg reducere et stykke som ser sådan ud:

x (2x + 4) + 2x (x - 2)

Hvordan skal jeg starte?

Mit forslag:

(2x^2 + 4) + (2x^2 - 2) =
4x^2 + 2 =
= 16x + 2



Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

altså du skal først gange "x" og "2x" ind i parenteserne, og så lægge sammen.

(x*2x+x*4)+(2x*x-2x*2) =
2x^2+4x + 2x^2-4x =
4x^2

(det er mit bud, er ikke speciel skrap til reducering, så nu må vi se hvad de andre "eksperter" siger :D)

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2005 af Romulus (Slettet)

#Esther du har fuldstændig ret:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

Juhuu, endelig ;)

Svar #4
28. august 2005 af mjn (Slettet)

Super :D
Hvad så hvis der står:
x (x-y) - y (x - y)

Er det så bare:

(x^2 - xy) - (-xy - y^2) ??
= x^2 - y^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2005 af Romulus (Slettet)

# 4 kanont gået, nu tror jeg du er helt med på det:P

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2005 af LarsUlri (Slettet)

Men når man hæver en - parentes bliver det så ikke + ?

Svar #7
28. august 2005 af mjn (Slettet)

Hehe. Tak - Vil det sige at den er rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2005 af Therackoo (Slettet)

#6 jo

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

Den ser ikke rigtig ud.

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2005 af 2835 (Slettet)

x (x-y) - y (x - y)
= (x^2-xy)-(yx-y^2)
=x^2-2xy+y^2

::2835::
WWW.GYM-OPG.WEBBYEN.DK

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2005 af Therackoo (Slettet)

Den er rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Det korrekte svar er x^2 + y^2 - 2xy, hvilket let kan indses således;

x(x-y) - y(x-y) =
(x-y)(x-y) =
(x-y)^2

og dernæst anvendes kvadratsætningerne.

//Singularity

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.