Matematik

differentialkvotient

28. maj 2012 af honningprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave jeg ikke helt ved hvordan jeg skal lave.

En der kan fortæller mig hvordan jeg kommer igang med den?

 

Forklar hvordan man bestemmer differentialkvotient for sum, produkt og funktion ganget med
en konstant. Bevis mindst en af sætningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af mathon

                        (f(x) + g(x)) ' = f '(x) + g '(x)

                        (f(x)·g(x))) ' = f '(x)·g(x) + f(x)·g '(x)

                        (k·f(x)) ' = k·f '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

For en sum af to funktioner f,g er :  ( f+g ) ' = f ' + g ' , dette kan bevises ligesom når du fx beviser differentialkvotienten for x^2, hvor f+g spiller rollen af x^2

for et produkt bruges produktreglen:  (f*g)' = f '  *g  + f *g'

For en konstant gange en funktion: (k*f)' = k f ' (kan du se forskellen på højre- og venstresiden?)


Svar #3
28. maj 2012 af honningprut (Slettet)

mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2012 af jnl123

 

Sum:  som i #1

Produkt:  (f(x) * g(x))' = f'(x)*g(x) + f(x)*g'(x)

Funktion ganget med en konstant a:  (a*f(x))' = a*f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

De to sidste var da også nævnt i #1.


Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.