Matematik
kapitalfremskrivning
28. august 2005 af
casper1505 (Slettet)
opgaven lyder.
der indsættes 5000 kr. på en konto. den årlige rente varierer. det første år er den på 3,0 %, andet år er den på 3,9 % og fjerde år på 4,1 %.
a) hvor stort er beløbet efter tre år.
svar:
5000 x (1+0,041)^3
= 564055
er det rigtigt?
okay næste spørgsmål:
b) beregn for 3 årsperioden den gennemstitlige årlige rente i procent.
svar:
formel: √^3 (1+r1)x(1+r2)x(1+r3)
kvadrat rod af (0,03 % + 1) x (0,039 + 1) x (0,041 +1)
= 3,067
hvad gør jeg så herfra, og er det rigtigt hidtil?
der indsættes 5000 kr. på en konto. den årlige rente varierer. det første år er den på 3,0 %, andet år er den på 3,9 % og fjerde år på 4,1 %.
a) hvor stort er beløbet efter tre år.
svar:
5000 x (1+0,041)^3
= 564055
er det rigtigt?
okay næste spørgsmål:
b) beregn for 3 årsperioden den gennemstitlige årlige rente i procent.
svar:
formel: √^3 (1+r1)x(1+r2)x(1+r3)
kvadrat rod af (0,03 % + 1) x (0,039 + 1) x (0,041 +1)
= 3,067
hvad gør jeg så herfra, og er det rigtigt hidtil?
Svar #1
28. august 2005 af frodo (Slettet)
a) sådan en konto vil jeg også have. en halv mille efter 3 år? Giv mig straks et telefonnummer ;)
Du skal tage højde for,at renten varieter
b) jeg får 3,67
Du skal tage højde for,at renten varieter
b) jeg får 3,67
Svar #2
28. august 2005 af frodo (Slettet)
a) sådan en konto vil jeg også have. en halv mille efter 3 år? Giv mig straks et telefonnummer ;)
Du skal tage højde for,at renten varieter
b) jeg får 3,67%
Du skal tage højde for,at renten varieter
b) jeg får 3,67%
Svar #4
29. august 2005 af Epsilon (Slettet)
a) Lad r, r' og r'' betegne rentefoden hvert af de tre på hinanden følgende år. Givet startkapitalen K_0, er kapitalens størrelse K efter tre års forløb;
K = (K_0)*(1+r)*(1+r')*(1+r'')
b) Det korrekte svar er ca. 3,67%, som frodo skriver i #2. Lad mig straks afsløre, at dette _ikke_ findes som gennemsnittet af de tre rentefødder.
//Singularity
K = (K_0)*(1+r)*(1+r')*(1+r'')
b) Det korrekte svar er ca. 3,67%, som frodo skriver i #2. Lad mig straks afsløre, at dette _ikke_ findes som gennemsnittet af de tre rentefødder.
//Singularity
Skriv et svar til: kapitalfremskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
