Matematik

Det gyldne snit - phi

29. maj 2012 af JulieDuus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Jeg skal til mundtlig matematik eksamen her om lidt og jeg kan simpelthen ikke lige finde ud af noget følgende:

a/b=(a+b)/a= phi

Man dividerer en flerleddet størrelse ved at dividere op i hvert led, her divideres med a:

a/b=(a+b)/a=1+b/a

Vi ved endnu ikke hvad linjestykket a divideret med b bliver så derfor betegnes denne værdi for x.

a/b=x          x=1+1/x(*)

Der ganges med x og af dette fås andengradsligningen, hvor 1/x*x=1

x2=x+1

Hvor kommer dette x fra? Da 1/x*x=1 burde der da ifølge (*) stå: x2=1+1..?

Håber nogen kan hjælpe! :-)

Hilsner Julie

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

x = 1 + 1/x

der ganges med x på begge sider:

x*x = x*1 + x*1/x = x2 = x + 1.


Svar #2
30. maj 2012 af JulieDuus (Slettet)

Nårh okay - havde ikke lige opfanget at den også hed 1*x.

Mange tak! :-)


Skriv et svar til: Det gyldne snit - phi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.