Matematik

Bestem f'(x) mat b

29. maj 2012 af alek1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle :)? 

Jeg er igang (prøver) at øve til min matematik skriftlig b eksamen her d.31. Det vigtigeste er bare at jeg består, men ved ikke hvor lyst det ser ud lige pt. 

Når jeg kigger de gamle eksamen sæt igennem kommer der af og til opgaver som denne: 

 

En funktion f er bestemt ved f(x)=3ex+5x7 

Bestem f′(x)


Jeg har ingen anelse om hvad man gør her? håber der er nogen der kan give mig en forholdvis simpel forklaring på det. 

Tak på forhånd 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af peter lind

Mener du f(x) = 3*ex+5x7  ?? eller 3*e*x  + 5*x*7 = (3*e+35)x   som er det du faktisk angiver ?

Uanset hvad skal du bruge  (a*g(x)+b*h(x) )' = a*g'(x)+b*h'(x) og (xn)' = n*xn-1. I det første tilfælde skal du også bruge at (ex)' = ex


Skriv et svar til: Bestem f'(x) mat b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.