Matematik

a*x^2+b*x+c?

29. maj 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er lige igang med en svær opg, da der ikke er nogen ligning jeg kan gå efter der :/.

Betragt parablen givet ved: a*x^2+b*x+c
du skal udlede tooåunktformeln ved brug af differentialregning.Uden at bruge CAS. Brug først differentialregning til at bevise at 1. koordinaten til toppunktet er Tx= -b/2*a. og dernæst Ty= -d/4*a.
husk alle mellemregningerne.

Jeg aner bare ikke hvilken tal jeg skal bruge?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Toppunktets x-koordinat xT opfylder f '(xT) = 0 , hvor f(x) = ax2 + bx + c .


Svar #2
29. maj 2012 af warz0ne (Slettet)

undskyld .. men Hvordan ? forstår ikke rigtig hvordan jeg skal regne på det ..


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Løs ligningen f '(xT) = 0 , dvs 2a·xT + b = 0 . Dette giver toppunktets x-koordinat xT . Toppunktets y-koordinat er så

yT = f(xT)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Nej


Skriv et svar til: a*x^2+b*x+c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.