Matematik

Sinus...

29. maj 2012 af kla08 (Slettet)

jeg har dette udtryk 

3*cos(2t)        hvor t = (7*pi)/8

som jeg har differentieret 

-6*sin(2*(7*pi/8))

... dette udtryk giver er ifølge facit lig med 3*sqrt(2) 

nogle der kan mellem regningen? jeg har siddet og leget med enhedscirkelelen men kommer ingen vegne.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2012 af SuneChr

Benyt,  sin (π/4)  =  sin (3·π/4)  =  ½·√2


Svar #2
29. maj 2012 af kla08 (Slettet)

jeg ved at sin(pi/4)= (1/2)*sqrt(2) 

men hvordan kan jeg benytte det her? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

sin(2·7·π/8) = sin(7π/4) = sin(7π/4 - 2π) = sin(-π/4) = -sin(π/4) = -(√2)/2 , som så ganges med -6 .


Svar #4
29. maj 2012 af kla08 (Slettet)

sin(2·7·π/8) = sin(7π/4)

har du mellem regning på ovenstående? 

og hvor kommer 2pi lige pludselig fra?

sin(2·7·π/8) = sin(7π/4) = sin(7π/4 - )


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må kunne se, at 2·7/8 = 7/4 .

Man udnytter, at funktionen sin(x) er periodisk med perioden 2π .
For ethvert x gælder, at sin(x) = sin(x - 2π) .


Svar #6
29. maj 2012 af kla08 (Slettet)

Tak for det...

Du har vel ikke et link eller noget lignende hvor jeg kan læse om basisk trigometri? 

Fx at sin(pi/4)=(1/2)*sqrt(2) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det må da være gennemgået i din matematikbog.

Man bør kende værdierne for de "pæne" argumenter

sin(0) = 0, cos(0) = 1

sin(π/6) = 1/2 , cos(π/6) = (√3)/2

sin(π/2) = cos(π/2) = (√2)/2


Svar #8
29. maj 2012 af kla08 (Slettet)

Det skal jeg nemlig kende. Jeg skal op til skriftlig Calculus på mandag og er på bar bund. Jeg lærte aldrig det i gymnasiet (det blev gennemgået, jeg lærte det bare ikke)

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. maj 2012 af SuneChr

# 6   Basisk trigometri?  Er det modsatte heraf sur trigonometri?   # 8  Var det surt at lære det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #7. Det gik lige for stærkt der

sin(0) = 0, cos(0) = 1

sin(π/6) = 1/2 , cos(π/6) = (√3)/2

sin(π/4) = cos(π/4) = (√2)/2

sin(π/2) = 1 , cos(π/2) = 0


Svar #11
29. maj 2012 af kla08 (Slettet)

#9 Mente trigonometri for begyndere, altså simple regneregler osv. 

 


Skriv et svar til: Sinus...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.