Matematik

Differentialligning

30. maj 2012 af Problem (Slettet)

Hej :-)
Opgaven lyder, gør rede for, at funktion f(x) = e2x + 3 er en løsning til differentialligningen dy/dx = 2y - 6.

Jeg har forsøget at løse den, og er kommet frem til, at

Venstre side: (e2x + 3) ' = 2e2x

Højreside: 2e2x + 3 - 6 = 2e2x - 3

Har jeg gjort rigtigt, eller er jeg helt galt på den?


Svar #1
30. maj 2012 af Problem (Slettet)

Jeg tror faktisk, at jeg har den nu?

Ved højre side mangler der er parentes således at:

Højreside: 2(e2x + 3) -6  = 2e2x + 6 - 6 = 2e2x

altså bliver løsningen, 2e2x = 2e2x

Korrekt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ja, det er korrekt nu.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.