Matematik

planintegralet

30. maj 2012 af terbium (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. jeg har denne opgave ∫∫R xdA  ,hvor R er begrænset i xy-planen af kurverne y = x^2 og X = y^2.

hvordan finder jeg grænserne ?? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning. Så ses det, at

R = {(x,y) | 0 ≤ x ≤ 1 ∧ x2 ≤ y ≤ √x}


Svar #2
31. maj 2012 af terbium (Slettet)

hvordan fås √x ud fra de oplysninger ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med x,y ≥ 0 og x = y2 fås y = √x som den ene grænsekurve. Da der for x ∈ [0;1] gælder, at x2 ≤ √x , følger uligheden for y.


Skriv et svar til: planintegralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.