Matematik

Trekanter

30. maj 2012 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med at regne dette ud.

Jeg har lært at det er meget dumt at bruge sinus til vinkler, da den ikke tager højde for stumpe vinkler, så jeg kan ikke lige se hvordan jeg skal løse den.

 

trekant ABC
<A = 51o
c = 4,50
a = 6,90

 

Bestem vinkel C og vinkel B

 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Brug simusrelationerne og vær forberedt på måske at få 2 løsninger.

sin(51)/6,9=sin(x)/4,5

sin(x)=sin(51)*4,5/6,9=0,50680

x=30,4 eller x=180-30,4


Svar #2
30. maj 2012 af ilubabs (Slettet)

hvordan er det så lige at jeg konkludere hvilken der er rigtig?


Svar #3
30. maj 2012 af ilubabs (Slettet)

Hvis man regner 149,547 + 51 = 200,547, kan vi konkludere at denne vinkel er for stor da en trekant sum er 180, derfor der vinkel C = 30,4532


Svar #4
30. maj 2012 af ilubabs (Slettet)

hvordan bestemmer man medianen Ma


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2012 af 012343210

Du kan kun bruge sinus relationen.

 

Du skal bare være opmærksom på at når du har en side længde plus den modsatte vinkel så kan du risikere at have 2 løsninger, som i dit tilfælde her. Ellers hvis du ikke har en sidelænge og den modsatte vinkel ville jeg bruge cosinus realtionen.


Svar #6
30. maj 2012 af ilubabs (Slettet)

Er det så ikke rigtig det der står i svar #3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2012 af 012343210

Som jeg skrev i #5 kan der være 2 løsninger (jeg kom så til at skrive at det var der her, men det er ikke rigtigt). Som rigtig skrevet i #1 kan den første vinkel være både ca. 30 og 150 grader, men her skal du så kigge på den sidste vinkel udfra at en trekants vinkler har summen 180. Her får du

180-vinkel A-vinkel C=vinkel B

1. 180-51-30=99grader

2. 180-51-150=-21 grader

Eftersom du ikke kan have en vinkel med negative grader er der kun en løsning og der er 1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Det gør du ikke, de er rigtige begge to.

Prøv at tegne trekanten med passer linial og vinkelmåler. Så får du også 2 løsninger.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.