Matematik

Lommeregner, integralet af e^x^2

30. maj 2012 af wonk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har prøvet at beregne følgende integral på min TI Nspire CAS: ∫ex^2dx, men jeg får kun det samme integral ud. Hvorfor kan den ikke udregne dette? Jeg ved at det nemt findes vha. substitution, så det er af ren nysgerrighed at jeg spørger...

Jeppe


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af nielsenHTX

ja den må jo så ikke kende erf(x)

skal man gøre noget for at den regner med komplekse tal?


Svar #2
30. maj 2012 af wonk (Slettet)

Jeg kan sætte den enten på rectangular eller polar complex-mode.

Men jeg mener bare, det er ret simpelt at udregne integralet vha. substitution:

t=x^2
dt=2x dx
dx= 1/2x dt

∫1/2x et dt

=ln(x)/2 ex^2

Hvorfor kan lommeregneren så ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af nielsenHTX

#2

det er ikke korrekt  at ∫ex^2 dx= ln(x)/2 ex^2 +c

(ln(x)/2 ex^2)' ≠ ex^2

∫ex^2 dx er IKKE et simpelt integral. Og der findes ikke noget eksplicit udtryk for det.  

∫ex^2=-((1/2)*i)*√(π)*erf(i*x)  og er ikke noget man kan regne i hånden.

du kan læse mere her

http://en.wikipedia.org/wiki/Normal_distribution

http://en.wikipedia.org/wiki/Error_function

som sagt i #1 må TI Nspire CAS ikke kende erf(x)


Skriv et svar til: Lommeregner, integralet af e^x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.