Matematik

en forvirrende reduktion

30. maj 2012 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den hedder (p-2q)2+4pq-(p-q)(p+q)

Hvordan skal den reduceres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af peter lind

Brug reglen om kvadratet på en to leddet størrelse på det første led og reglen om 2 tals sum gange de samme 2 tals differens på det sidste led


Svar #2
30. maj 2012 af larsenmax (Slettet)

Det forstår jeg ikke noget af :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

Første og sidste led uregnes med de i #1 nævnte kvadratsætninger

(p-2q)2 = p2 + 4q2 - 4pq

(p-q)(p+q) = p2 - q2

Indsat i udtrykket fås

p2 + 4q2 - 4pq + 4pq + p2 - q2 = 2p2 + 3q2


Skriv et svar til: en forvirrende reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.