Matematik

Bestem en forskrift

30. maj 2012 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved ikke hvad man skal gøre i disse opgaver:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at f(4)=3 og f(6)=27.

Bestem forskriften for f.

Er helt på bar bund.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af Duffy

Indsæt oplysningerne i formlen for a


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2012 af nielsenHTX

man ved så at f(x) er på formen

f(x)=b·ax

der er færdige udtryk for a og b

eller du kan løse 2 ligninger med 2 ubekendte

f(4)=3 og f(6)=27 altså

3=b*a4

27=b*a6

find a og b

 

#3 det er forudsat i en eksponentiel funktion at a>0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af WHiP (Slettet)

Formlen er eksponentielt voksende.

Du udnytter bare at. y2/y1=(b*ax2)/(b*ax2).

27/3=a6/a4 <=> 9=a2 <=> a=±√9


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2012 af mathon

       

                                                          y2/y1 = aΔx       a>1

                                                          27/3 = a2       a>1

                                                          a = √(9) = 3


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.