Matematik

Redegør for potensfunktioner

31. maj 2012 af anne147b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan gør man det?? og hvad skal man forklare om det?? håber nogen kan hjælpe mig

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2012 af Frederikgodt (Slettet)

Prøv selv at give dit bud her så skal jeg prøve at se hvad du ellers kan forklare om. 


Svar #2
31. maj 2012 af anne147b (Slettet)

jamen jeg har ingen anelse, der er derfor jeg spørg altså normalt ville jeg bare sige,og det er en mundtlig eksamen vi taler om :)

at jeg først tegner forskriften y = b*x^a

så siger jeg, at b og a er konstanter. Hvis A er større end 0 vil funktionen være voksende og hvis A er mindre end 0 vil funktionen være aftagende.

Derimod vil B og X altid være større end 0.

og så vil jeg ikke hvad mere jeg kan sige??


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. maj 2012 af Frederikgodt (Slettet)

Det er også en rigtig fin start. Har du ikke en matematikbog, hvor der er et afsnit om potensfunktioner i ?

Du kan også komme ind på:

Tegne nogle grafer for forskellige potensfunktioner

Forklare den egenskab, at når x ganges med k ganges y med k^a

Potensfunktioner er rette linjer i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem 

Hvordan finder man a og b

 


Svar #4
31. maj 2012 af anne147b (Slettet)

okay så siger vi at jeg først tegner forskriften y = b*x^a


så siger jeg, at b og a er konstanter.  Og det betyder at når man skal finde forskriften for en potensfunktion så skal man finde A og B, da X og Y er vores variable.


Det som kende tegner potensfunktionen er at der er tale om en procent procentvis vækst, det betyder at når X f.eks.  vokser eller aftager med 2 så vokser eller aftager Y tilsvarende med 2.


Hvis A er større end 0 vil funktionen være voksende og hvis A er mindre end 0 vil funktionen være aftagende.


B værdien kan aflæses af en graf fordi at B er Y værdien når X =1 dvs. at sætter man 1 ind på i stedet for X og opløfter det i A vil det give 1 uanset hvad A værdien er for 1 opløftet i f.eks. 5 det er stadig 1 og B* 1 det er = B. Dvs. går man 1 ud af X aksen og aflæser Y værdi så er det vores B værdi.

så forklare jeg samtidig med at jeg viser jeg kan bruge formlen, hvordan man regner A og B.

Så bagefter viser jeg med et eksempel og forklare hvordan jeg finder fremskrivningsfaktor for X og Y

hvordan lyder det? er det til og få et 02 af eller er det okay??

jeg skal nemlig forklare formlens begreber og disses anvendelse har jeg går det? eller hvad skal der til før de krav er opfyldt?? mvh
 


Svar #5
31. maj 2012 af anne147b (Slettet)

og jo har en skod mat bog jeg ikke fatter en pind af hvad der står i :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2012 af hanjohnson

Prøv at se gratis videoundervisning på FriViden.dk under matematik og potensfunktion - så kan du måske efterligne den præsentation til eksamen.


Svar #7
31. maj 2012 af anne147b (Slettet)

det er den jeg har brugt til at finde frem til den jeg har skrevet, har min viden derfra.. det jeg spørger om nu er hvordan lyder det? er det til og få et 02 af eller er det okay??

jeg skal nemlig forklare formlens begreber og disses anvendelse har jeg gjordt det med dette eller hvad skal der til før de krav er opfyldt?? mvh


Skriv et svar til: Redegør for potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.