Fysik
Termisk energi
29. august 2005 af
kyhlwinther (Slettet)
Jeg har fysikaflevering for, og det er helt sikkert kommet en anelse for langt væk i løbet af ferien. Læreren var på ingen måde behjælpsom, så jeg tænkte, at der måske var en venlig sjæl herinde, som ville hjælpe. :o)
Solenergi til opvarmning af vand:
Jeg mangler kun opgave c, som går ud på at beregne den mængde vand, der fordamper under kogningen.
I opgave a blev energien, som beholderen med vand modtager i løbet af ét minut beregnet.
I b) blev den mængde energi, som beholderen afgiver til omgivelserne fundet.
Opgave c lyder:
Vandet koger i 3,0 minutter. Beholderen afgiver energi til omgivelserne med effekten:
P=2,0(W/K)*(T2-T1).
Beregn massen af den mængde vand, der fordamper under kogningen.
I tilfælde af at jeg ikke finder ud af to andre opgaver, som også driller, vil jeg også spørge om dem, men jeg vil prøve lidt ekstra først, så der er kun det ene, ovenstående spørgsmål.
På forhånd tak for hjælpen!
Solenergi til opvarmning af vand:
Jeg mangler kun opgave c, som går ud på at beregne den mængde vand, der fordamper under kogningen.
I opgave a blev energien, som beholderen med vand modtager i løbet af ét minut beregnet.
I b) blev den mængde energi, som beholderen afgiver til omgivelserne fundet.
Opgave c lyder:
Vandet koger i 3,0 minutter. Beholderen afgiver energi til omgivelserne med effekten:
P=2,0(W/K)*(T2-T1).
Beregn massen af den mængde vand, der fordamper under kogningen.
I tilfælde af at jeg ikke finder ud af to andre opgaver, som også driller, vil jeg også spørge om dem, men jeg vil prøve lidt ekstra først, så der er kun det ene, ovenstående spørgsmål.
På forhånd tak for hjælpen!
Svar #1
30. august 2005 af matfri (Slettet)
Du skal bruge formelen for fordampnings varme dvs. hvor meget energi der bliver tilført vandet. Formelen er: tilført energi=m*L du kender L=2257kj/kg
Du ved jo hvor meget energi du tilfører derefter er det bare og isolere m...fra den tilførte energi trækker du hvor meget omgivelserne modtager modtager fra! Skriv hvis du ikke forstår...
Du ved jo hvor meget energi du tilfører derefter er det bare og isolere m...fra den tilførte energi trækker du hvor meget omgivelserne modtager modtager fra! Skriv hvis du ikke forstår...
Skriv et svar til: Termisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
