Matematik

Bestem tallene a og b

02. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende opgave:

En funktion f er givet ved
f(x) = a*cos(x)+b
Det oplyses, at f(pi/2) = 7  og f'(pi/2) = -3

Bestem tallene a og b.

Hvordan løser jeg denne opgave? Ville glæde mig enormt meget, hvis nogen gad svare mig :)

 

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem forskriften for f '(x) og indsæt så de to oplysninger f(π/2) = 7 og f '(π/2) = -3. Det giver to ligninger til bestemmelse af a og b . Ligningen for f '(π/2) indeholder kun a, der så kan bestemmes direkte og indsættes i den anden ligning til bestemmelse af b.


Svar #2
02. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

Kunne du ikke nok skrive hele regnestykket op? Det ville hjælpe utrolig meget :) Jeg er nemlig lidt usikker på at finde f'(x) når der er a og cosinus involveret. Og så kan jeg heller ikke rigtig finde ud af at isolere a og b, der til sidst. Er nemlig usikker på det hele, hehe :)

Mange gange tak for svar. Det betyder utrolig meget, da jeg er lige ved med miste modet ;) tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv først at differentiere f(x). Det er en simpel cosinus-funktion ganget med en konstant.


Svar #4
02. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

Okey, det bliver nok f*(x) = -a*sin(x)

Så sættes f(pi/2) = 7  og f'(pi/2) = -3 ind, som så bliver

f(π/2) = a·cos(π/2) + b = 7                f '(π/2) = -a·sin(π/2) = -3

                                                                               a·sin(π/2) = 3

så skal jeg til at isolere a og b, men jeg ved ikke lige hvordan jeg skal gribe det an? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo udnytte, at man kender værdierne for sin(π/2) og cos(π/2) .


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.