Matematik

(-3x+6)*√x+1=0

02. juni 2012 af camillaaaaaa1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved den her opgave der lyder på:

Gør rede for, at x= -1 er den ene løsning til ligningen (-3x+6)*√x+1=0 ... (kvadratrod har x+1 under sig)
og bestem den anden løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af SuneChr

Benyt 0-reglen, der siger, produktet er 0, når mindst én af faktorerne er 0. Her er to faktorer, som kan være 0.


Svar #2
02. juni 2012 af camillaaaaaa1234 (Slettet)

mener du at jeg skal dele stykket op, så (-3x+6)=0 og √x+1=0 ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2012 af jnl123

jeps.. det giver så 2 løsninger (hvor x=-1 passer til √x+1=0 )


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2012 af SuneChr

# 2   Ja, det er rigtigt.

- 3·x + 6  =  0     ∨      √ (x + 1)  =  0

giver to løsninger.

Man skal blot sikre sig, at  x + 1 ≥ 0 af hensyn til kvadratrodstegnet.


Skriv et svar til: (-3x+6)*√x+1=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.