Fysik

nyttevirkning

02. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej:)Jeg er igang med at læse om nyttevirkning, men er blevet lidt forvirret omkring hvilke formel det er for at man kan beregne nyttevirkningen .

Er der nogen som kan hjælpe:)

    


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af jnl123

Virkningsgraden η er forholdet mellem den den energi der bliver anvendt af et fysisk "system" og den totale energi der tilføres:

η = Enyttig / Etotal

Hvis man f.eks. opvarmer 1 liter vand på en kogeplade, og der er brugt 1000 kJ i strøm til det, men 200 kJ er gået til "tab", altså varme der forsvinder "ud i luften" i stedet for "ind i vandet", så er den nyttige energi altså 1000-200 = 800 kJ. Dvs. at virkningsgraden for kogepladen er:

η = 800/ 1000 = 0,8 = 80%

Og energitabet er 20%

 

(tallene er helt tilfældige bare til det her eksempel)


Svar #2
02. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

tak, men hvad med den her formel jeg har vedhæftet, er det så ikke en formel for nyttevirkningen.


Svar #3
02. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

formel


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2012 af jnl123

jeg kan ikke se nogen vedhæftet formel  :)


Skriv et svar til: nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.