Matematik

A(t)=148*0,56^t

02. juni 2012 af young cesar (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et radioaktivt stof henfalder(omdannes) atomkernerne med tiden. I en prøve af et bestemt radioaktivt stof antallet A(t) af henfald pr sek. givet ved 

A(t)=148*0,956^t

hvor t er tiden, målt i sek. 

a) bestem antallet af henfald per sek. til tidspunktet t=10 bestem halveringstiden

A(t)= 148*0,956^10 = 94,37

T1/2= Log(1/2) / Log(0,956) =15,40

b) Bestem det tidspunkt hvor der er 5 henfald per sek. 

X= Log( 5/148) / Log( 0,956) = 75,29

Det samlede antal henfald i de første p sekunder kan bestemmees som ∫p0 A(t) dt

c) Bestem det samlede antal henfald i de første 10 sek. 

 

er der nogen der kan tjekke om det er rigtig det jeg har lavet, og at hjælpe mig li med den sidste.

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. juni 2012 af jnl123

a) ok

 

b) der ville jeg sige: 5 = 148*0,956^t    og isolere t

 

c) der skal man integrere 148*0,956^t  med t gående fra 0 til 10


Svar #2
02. juni 2012 af young cesar (Slettet)

Ja , ok.. Ja integration har jeg ikke helt styr på kunne du forklare mig hvordan jeg skal begynde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2012 af jnl123

stamfunktionen til A(t) er:

∫A(t)dt  =  -3289,08*0,956^t

og så siger stamfunktionen med t=10 minus stamfunktionen med t=0

 


Svar #4
02. juni 2012 af young cesar (Slettet)

ok, super en sidste spørgesmål hvordan er du kommet frem til tallet -3289,08

og mange tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. juni 2012 af jnl123

det er integral regne-regler:

integralet af b*a^t  mht. t er:

(a / ln(b)*b^t

dvs:

(148/ln(0,956))*0,956^t


Svar #6
02. juni 2012 af young cesar (Slettet)

Super, har fundet dem.. nu har jeg helt styr på opgaven, mange tak


Skriv et svar til: A(t)=148*0,56^t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.