Matematik

koordinatsæt

03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave, som lyder:

Beregn koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med andenaksen.

Cirklens funktion er: (x-4)^2+(y1)^2 = 133,33

Hvordan kan jeg sætte x=0 ind i cirklens funktion?

Vh 

Katrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af SuneChr

For x = 0 har vi

(- 4)2 + y2 = 133,33

Løs da m.h.t. y


Svar #2
03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

jeg så lige en fejl,

(x-4)^2+(y+1)^2 = 133,33

så det bliver vel

(-4)^2 + y^2 + 2y + 1 = 133,33

hvordan tager jeg den herfra?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af SuneChr

y2 + 2·y - 116,33  =  0


Svar #4
03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

ja, dertil er jeg lige kommet ... hvordan finder jeg så ud af det sidste?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2012 af SuneChr

Simpel løsning af en 2. grads ligning:

y  = [ - 2 ± √ (22 - 4·1·(- 116,33) )]  / (2·1)


Svar #6
03. juni 2012 af Katrine1990 (Slettet)

mange tak for hjælpen :) havde bare ikke prøvet lige det her før :)


Skriv et svar til: koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.