Dansk

ligning for en plan

03. juni 2012 af Lescort - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg ska bestemme en ligning for en plan der indeholder en linje og et punkt angivet.

Er det ikke sådan at jeg danner vektor fra punktet i den linje og det andet punkt angivet? og en vektor mere for at lave krydsprodukt, så jeg har en normalvektor til den plan?? Jeg er lidt forvirret, håber i kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af mathon

     linjens parameterfremstilling
     giver dig et fikspunkt, A, og en retningvektor r

                                               L:    OP = OA + t·r

     såfremt punktet B ikke ligger på L,
     har du en normalvektor n
     til planen α
                         af
                                                     n = AB x r

     for et vilkårligt punkt P(x,y,z) i planen α
     gælder, at
                                                    nAP = 0             som er planens ligning     (sædvanligvis på reduceret form)

 

............
som du sikkert kender på den generelle form

                  ax + by + cz + d = 0                      

 

                                                                                      



                            

 

                                          

                            
 


Svar #2
03. juni 2012 af Lescort

tusind tak


Skriv et svar til: ligning for en plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.