Matematik

cos(x)=sin(x)/kvrod(3)

03. juni 2012 af kensing (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg er åbenbart lidt rusten når det kommer til trigonometriske funktioner..

Denne opgave er taget fra et eksamenssæt og indgår i prøven uden elektroniske hjælpemidler, dvs. jeg skal kunne løse den på papiret og vil derfor gerne se hvilke skridt der gennemgås for at finde frem til resultatet :-)

På forhånd tak for hjælpen!


Svar #1
03. juni 2012 af kensing (Slettet)

x tilhører [0 ; pi/2 [


Svar #2
03. juni 2012 af kensing (Slettet)

Jeg burde vel kunne isolere x ved at manipulere ligningen algebraisk?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2012 af YesMe (Slettet)

sin(x)/cos(x) = tan(x) = √(3)

x = tan-1(√(3)) = π/3 + pπ


Skriv et svar til: cos(x)=sin(x)/kvrod(3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.