Matematik

De trigonometriske grundbegreber

03. juni 2012 af szs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er ved at læse op til mundtlig eksamen i matematik på b-niveau. 

En opgave under et af eksamensspørgsmålene vedr. de trigonometriske grundbegreber (cosinus- og sinusrelationerne) lyder:

c) Gør rede for at hældningen i den rette linjes ligning er tan(v).

Jeg forstår ikke hvad der menes med spørgsmålet. Hvad er "den rette linje"? Håber I kan hjælpe.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af peter lind

Dtu må da have hørt om den rette linjes ligning y = a*x+b, hvor a er hældningen. Det du så skal redegøre for er at a = tan(v)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2012 af mathon

som følger definitionen på tangens

 


Svar #3
03. juni 2012 af szs (Slettet)

Tak


Svar #4
03. juni 2012 af szs (Slettet)

#1 Dtu må da have hørt om den rette linjes ligning y = a*x+b, hvor a er hældningen. Det du så skal redegøre for er at a = tan(v)

 

Nu har jeg bladret to matematikbøger, en masse noter og internettet igennem, og kan ikke finde ud af hvordan jeg skal bevise at a=tan(v). Kan du give flere ledetråde? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2012 af peter lind

Det er udmærket gennemgået i filen i #2


Skriv et svar til: De trigonometriske grundbegreber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.