Matematik

Figur - graf.

03. juni 2012 af Mettexd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har lidt problemer med en opgave, og ville høre om i ville hjælpe mig.

Figuren viser grafen for en differentiabel funktion samt tangenten til denne graf i punktet (-2,3)

a) Bestem f'(-2)
Løs ligningen f'(x)=0

Har vedhæftet opgaven. Det er opgave 5 uden hjælpemidler.

Håber i vil hjælpe, for kan ikke lige gennemskue denne, og øver opgaver til eksamen i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal aflæse hældningskoefficienten for den røde tangent på figuren. Det er oplyst, at den går gennem punktet (-2,3), og man kan aflæse y-værdien, hvor x = -1 og dermed bestemme hældningskoefficienten.


Svar #2
03. juni 2012 af Mettexd (Slettet)

Kan du uddybe lidt?.

Forstår det nemlig ikke helt.

Skal jeg sætte tallene ind i ligningen for tangenten og gå videre derfra?

Jeg er nemlig helt på bar bund her.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan aflæse et andet punkt på den røde tangent til (-1 , 11/2) . Man beregner så tangentens hældningskoefficient ud fra dette punkt og punktet (-2 , 3) , dvs

a = (11/2 - 3) / (-1 - (-2)) = 5/2


Svar #4
03. juni 2012 af Mettexd (Slettet)

Tak for din indsats, men jeg forstår der stadig ikke rigtigt. Hvor får du de 11/2 fra?

Og hvad skal jeg så efter at indsat de tal i hældningskoffecienten?

Det der forvirrer mig er at jeg skal regne f'(x) ud, når det jo er en graf for f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2012 af NejTilSvampe

#4 - du skal ikke bruge f'(x) til noget som helst.

Der står løs f'(x) = 0  , så det er x du skal finde ikke f'(x).. Du finder x grafisk.

dvs. kig hvor f(x) har sine toppunkter, x-værdien til disse toppunkter er dine løsninger til ligningen f'(x) = 0.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I det første del-spørgsmål skal man bestemme f '(-2) . Dette er hældningskoefficienten for tangenten til funktionens graf i punktet (-2 , f(-2)) = (-2 , 3) . Tangenten er indtegnet som den røde rette linie, og man skal derfor bestemme denne linies hældningskoefficient.  Dette gøres ved at aflæse koordinaterne for et andet punkt på linien, for eksempel (-1 , 11/2). Af de to punkters korodinatsæt bestemmer man så tangentens hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2012 af Lisaaa86 (Slettet)

 

Jeg har også problemer med den her opgave ..

fatter ikk noget af det i skriver!!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad forstår du ikke i forklaringen i #6?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. juni 2012 af Lisaaa86 (Slettet)

Dette gøres ved at aflæse koordinaterne for et andet punkt på linien, for eksempel (-1 , 11/2)

hvor kommer 11 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

Jeg vil altså også gerne vide hvor 11 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. juni 2012 af Lisaaa86 (Slettet)

pls hjælp mig

jeg skal op i morgen :'(


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Der er tale om 11/2 = 5,5 . Læs forklaringen i #3.


Skriv et svar til: Figur - graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.