Fysik

Forsøg med syre

04. juni 2012 af Knuder (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle,

Jeg skal snart op til fysik eksamen. Jeg står bare og mangler nogen forsøg man kan lave med syre, eller baser. Det behøver ikke at være kompliceret eller noget. Ganske simpelt er også helt fint :-)

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af 012343210

Blande syre og base og vise via reaktion at du får saltvand.

 

Prøve og opløse forskellige metaller i saltsyre og fortælle om spændingsrækken (mener dette er folkeskole niveau)

 

Skriver senere, hvis jeg lige kommer på mere...


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. juni 2012 af nihla (Slettet)

du kan lave magnesium i syre opgave 1.13

den er meget let og tager 5 min. men så kan du også nå at lave et forsøg mere.

du kan også undersøge om forskellige syrer leder en elektrisk strøm opgave 1.14

har lavet en rapport til den første, hvis du vil må du godt få den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af Missperfec (Slettet)

Hej, sidder også og skal snart til eksamen(på onsdag), jeg vil meget gerne have den rapport, hvis du gider sende mig den:)

Hvis du tilfældigvis også skulle have noget om emnerne " Når felter forandres" eller "partikler med fart på) ville det været super rart:)

 

Lige et spørgsmål, definationen på transformation og vekselspænding hvad er det? Er meget i tvivl om disse to emner:)

På forhånd tak, PS. min mail adr. er [email protected]

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2012 af Josefine4

#1 Hvilken base og syre skal jeg blande? og kan du forklare hvorfor man får saltvand?

 

#2 Jeg vil også meget gerne have din fysikrapport. [email protected] tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2012 af Josefine4

I en af opgaverne lyder spørgsmålet sådan:

Opstil syrerne i rækkefølge efter deres styrke.

 

Er dette rigtigt?:

Svovlsyre, Saltsyre, Oxalsyre, Citronsyre og Eddikesyre.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. juni 2012 af 012343210

2 simple syre som i sikkert har kan være saltsyre og natriumhydroxid. Hvis man blander disse 2 så det bliver neutralt får man præcist det samme som når man opløse køkkensalt i vand:

 

HCl(aq)+NaOH(aq)-> H2O(l) + NaCl(aq)

(aq) - angiver at det er opløst i vand

(l) - angiver at det er på flydende form ( H2O(s) er is da det er på fast form:) )

HCl - Saltsyre

NaOH - Natriumhydroxid

H2O - Vand

NaCl - Natriumchlorid også kendt som køkkensalt

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Hvis du bruger en anden syre eller anden base, vil du få samme type reaktion, men det salt du får er bare et andet salt som ikke er køkkensalt (salt er defineret ved at det er et metal + en "syrerest")


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2012 af 012343210

oxalsyre - pka=1.25
Saltsyre - pka=-7.0
Svovlsyre - pka=−3
eddikesyre - pka=4,76
citronsyre - pka=3,13

 

Jo lavere pka værdi jo stærkere er syren (nogle af dem har flere værdier, der er den laveste bare taget, da de næste er hvis den allerede har reageret som syre)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2012 af Josefine4

Tak for svar. Så dvs. at det skal stå i denne rækkefølge:

Saltsyre

Svovlsyre

Oxalsyre

Citronsyre

Eddikesyre

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2012 af 012343210

jep;)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2018 af minaghiri (Slettet)

hej 

jeg skal forsøge om citronsyre , hvem kan  hjælpe mig?


Skriv et svar til: Forsøg med syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.