Dansk

Skriftlig fremstilling 2012 - fsa

04. juni 2012 af Frida96 - Niveau: 9. klasse

Hej;) Jeg tænkte på, om der var nogle, der valgte at skrive starten på novellen? og i så fald, hvordan i opfattede slutningen?

 

Da jeg sad til eksamen, tænkte jeg, at det var hans mor, som kom, og at han sagde : ''Du kommer for sent'', fordi han umidelbart efterfølgende ville tage pistolen op til sit hovede og skyde sig. Derudover mente jeg, at moderen (damen i bilen) blev forskrækket, og bremsede bilen, fordi hun så sin søn sidde med pistolen i hånden, så derfor skrev jeg min historie sådan.

(Jeg forestillede mig også, at john var en 12-årrig dreng).

 

Da jeg så kom hjem, 10 min. efter eksamen var sluttet, eller sådan noget, gik det op for mig, at jeg nok havde misforstået teksten.

At damen i bilen (hans mor) ikke bliver SÅ forskrækket, fordi hun ser sin søn sidde med en pistol, men fordi hun ser noget grufuldt - (Den eller dem, som John har dræbt). OG at John siger ''du kommer for sent'', fordi han allerede har dræbt dem/den, og ikke fordi han skyder sig selv.

 

jeg ville bare høre, hvordan i havde opfattet det korte tekststykke? måske er begge opfattelser lige ''rigtige''?

 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af LouiseSvendsen

Der er jo ikke noget rigtigt eller forkert svar på sådan en opgave :) Jeg valgte også at skrive den og i min var John en voksen mand der gennem hele sit liv havde lidt af vrangforestillinger, angst osv. Det kvinden stopper op for, er så fordi hun ser en masse børn som han har skudt. Så ja, lidt det du sagde. Men igen man kan jo sagtens opfatte den på forskellige måder, og din opfattelse af den er da bestemt lige så rigtig som den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2012 af Frederiik43

du klam

 


Skriv et svar til: Skriftlig fremstilling 2012 - fsa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.