Matematik

Check mig :)

05. juni 2012 af bomflik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Redegør for din emneopgave i funktioner, og hvor du kommer ind pa førstegradsfunktionen
f(x) = ax + b og beviser at,
a =y2 - y1/x2 - x1

 

her har jeg så svaret

Bevis for at a = y2 – y1 / x2 – x1?Vi vil altså bevise at denne formel kan bruges til at finde a, når man vil finde forskriften for en linær
funktion.
Vi kender forskriften for en generel linær funktion, og tager udgangspunkt i denne:
y1 = ax1 + b
y2 = ax2 + b
dvs.
y1 – ax1 = b
y2 – ax2 = b
dvs.
b = b er det samme som: y1 – ax1 = y2 – ax2

Så reducerer vi:
Y2-y1 =ax1 – ax2    (=)
A*(2x-x1=y2-y1      (=)(dividerer med 2x-x1 på begge sider)
A= y2-y1 / x2 –x1

 

er dette korrekt eller er jeg helt skidt på den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den 3.-sidste ligning

Y2-y1 =ax1 – ax2    (=)

er ikke korrekt. Den skal være

y2 - y1 = ax2 - ax1 ,

men pudsigt nok er de efterfølgende ligninger korrekte (bortset fra en tastefejl og manglende parenteser).


Skriv et svar til: Check mig :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.