Matematik

Variabelsammenhæng

05. juni 2012 af Sabrinamaic (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder her og skal til Matematik eksamen imorgen og er kørt fast i disse to opgaver så ville høre om der er nogle som kan hjælpe mig med at løse mit problem ?!

 

- Mange tak :)

 

 

11)
Redegør for eksponentielle sammenhænge (y=b⋅a^x), herunder betydningen af a og b.
Beskriv to eksempler på anvendelse af den eksponentielle model. Kom herunder ind på begrebet fordoblings- eller halveringskonstant.

12)Redegør for forskriften for en eksponentiel funktion (y=b⋅a^x), herunder betydningen af a og b.
Beskriv hvordan en eksponentiel funktion kan bruges som model. Inddrag projektet om variabelsammenhænge (Vandafkølingseksperimentet).


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af WHiP (Slettet)

11)

Hvis a=0 så er funktionen en retlinje i y=0, samme hvis b=0, hvis a=1 så er y en retlinje i b således at y=b.Benyt dette til at undersøge hvilke krav du sætter til a og b. Endvidere skal du komme ind på påvisning af eksponentiel sammenhæng på enkeltlogaritmisk papir. I begrebet med fordoblings- og halveringskonstant skal du snakke om hvad de beskriver og betyder, samt bevise dem.

12)

Det første jeg snakkede om i 11) med a og b og påvisning på enkeltlogaritmisk papir. Du skal endvidere beskrive i hvilke sammenhæng du anvender eksponential funktionen som en model (populationsmodeller og andet).


Svar #2
05. juni 2012 af Sabrinamaic (Slettet)

1000 tak for hjælpnen.

men er sådan en spade til matematik at jeg ´har lidt svært ´ved at forstå det du skriver.


Skriv et svar til: Variabelsammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.