Fysik

Induktion ( Jævn og vekselstrøm )

05. juni 2012 af lektiersucks10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal op til fysik på torsdag, og er igang med at lave dispositioner.

Jeg sidder fast i emnet Induktion.

Min forståelse rækker så langt:

Induktion er strøm lavet ved hjælp af en magnet. Og hvis du køre en stangmagnet op og ned i en spole, skaber du en spænding. ( vekselspænding ) 

- Jeg har dog bare ikke forstået hvorfor det lige er vekselspænding? - Jeg ved godt at vekselspænding går fra - til + mange gange, hvor imod jævnstrøm kun går en vej. ( Bruges til batterier ) 

 

- Håber i kan hjælpe mig, og give en dybere forklaring på hvordan jævn og vekselstrøm virker.

 

- Tak :-)!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af peter lind

Induktion skyldes at magnetfeldtet ændre sig og størrelsen  af det induceret felt er afhængig af ændringen af det magnetiske feldt. Den vil aldrig være konstant, så derfor ændrer det induceret elektrisk felt sig også


Svar #2
05. juni 2012 af lektiersucks10 (Slettet)

Tak for svaret.

- Jeg prøver lige at dele dit svar op, og stiller et par spørgsmål hvis det er iorden.

 

Induktion skyldes at magnetfeldtet ( i hvad? ) ændre sig, og størrelsen af det inducerede felt ( Hvor? ) er afhængig af det magnetiske feldt ( Det som bliver lavet når jeg køre den op og ned? ) Den vil aldrig være konstant ( Hvilket? ) 

 

- Nej, jeg virker ikke som den klogeste. Jeg vil bare være helt sikker før jeg står til eksamen og siger noget jeg knap nok selv kan forstå :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af peter lind

Magnetfeldtet ændrer omkring magneten, når det er dens bevægelse. der skaber ændringerne Det er samme sted det induceret elektriske feldt bliver skabt. Hvis du bevæger en magnet vil feldtstyrken jo vokse, der hvor du bevæger den hen og aftage der hvor den kommer fra


Svar #4
05. juni 2012 af lektiersucks10 (Slettet)

Tak for svar. Men mit egentlige spørgsmål lød på, hvordan veksel og jævnstrøm fungerede.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. juni 2012 af hesch (Slettet)

Hvis du tegner en sinuskurve i et koordinatsystem ( x-akse = tid, y-akse = spænding ), så følger vekselspændingen denne kurve.

Hivis du tegner en linie i koordinatsystemet, f.eks. Y = 6, så følger en jævnspændingen denne kurve, ( spændingen er konstant ).

Vekselspænding anvendes fordi den er let at transfomere op og ned i spænding, netop fordi den hele tiden ændrer værdi. Uden en sådan ændring virker en transformator ikke.

Jævnspænding bruges ikke til batterier. Batterier afgiver jævnspænding, simpelthen fordi de ikke kan andet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. juni 2012 af NejTilSvampe

#4 - 

Det ligger sådan set i ordene veksel og jævn. Hvis du ikke forstår de ord, så er det vanvittig svært at forklare det. Omvendt hvis du ved hvad de betyder, så burde du ikke behøve en forklaring, da begreberne er selvforklarende.

Så jeg forslår at du slår de to ord op i en ordbog.

jævnstrøm hedder jævnstrøm fordi spændingen er jævn. Vekselstrøm hedder vekselstrøm fordi spændingen veksler.


Skriv et svar til: Induktion ( Jævn og vekselstrøm )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.