Matematik

Bestem areal

05. juni 2012 af kimtrin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Lige en anden og sidste ogpave, jeg godt kunne tænke mig lidt hjælp til :P

Hvis nogle kan forklare mig det: ....

Funktionerne f(x)= -x2 + 2x +1 og g(x)= -x + 1 afgrænser i 1.kvadrant en punktmængde M. Bestem arealet af M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af LuckyFoul (Slettet)

Besvarelsen kommer an på hvordan arealet M er afgrænset, et billede ville hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Først skal du lave en tegning for at danne et overblik. Bestem dernæst hvor graferne skærer hinanden (dvs. f(x) = g(x)), og beregn arealet som et bestemt integral.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af kimiepiie (Slettet)

Der er ikke noget billede i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#3

Man konstruerer selv en illustration af opgaven. Evt. vha. programmet Graph. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2012 af kimiepiie (Slettet)

Det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2012 af LuckyFoul (Slettet)

Så må du tegne det i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#5

Såfremt det er uden hjælpemidler, kan du godt lade være med at konstruere en illustration. 
Under alle omstændigheder vil fremgangen i #2 kunne hjælpe dig.

 


Skriv et svar til: Bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.