Matematik
En Mat opg.
30. august 2005 af
3700-Line (Slettet)
Hej vi sidder 2 og kigger på denne opgave men vi ved ikke hva vi skal.
I et koordinatsystem er en linie l bestemt ved ligningen x+3y-100=0
og en linie m bestemt ved ligningen
ax-5y+1=0
hvor a er en konstant.
Bestem tallet a, således at l er vinkelret på m.
tak på forhånd
I et koordinatsystem er en linie l bestemt ved ligningen x+3y-100=0
og en linie m bestemt ved ligningen
ax-5y+1=0
hvor a er en konstant.
Bestem tallet a, således at l er vinkelret på m.
tak på forhånd
Svar #1
30. august 2005 af sontas (Slettet)
der gælder at produktet af hældningskoefficienten for to rettelinjer er -1. dvs du skal isolere y og så bruge formlen a*c = -1
Svar #2
30. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du ved, at hvis to linjer skal stå vinkelret på hinaden, skal produktet af deres hældningskoefficienter være -1. Du isolerer derfor y i begge ligninger, og får de to linjers hældninger, den ene et tal, den anden et udtryk med a som ubekendt. Du ved at deres produkt skal være -1, så er det bare at løse den ligning der opstår.
Svar #3
30. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Såfremt man kender til vektorregning, kan et argument med skalarproduktet af to normalvektorer til linjerne l og m ligeledes benyttes.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: En Mat opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
