Matematik

Bestem a og b

06. juni 2012 af anderschristen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey alle friske mennesker, kan nogle hjælpe mig med denne opgave? Det er uden hjælpemidler.

en funktion f(x)=b*ax opfylder at f(3)=1 og f(6) = 8

 

- Bestem a og b 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af PeterValberg

det er en eksponentielt voksende funktion, - bestem a som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. juni 2012 af anderschristen (Slettet)

tusinde tak, og hvad med b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af PeterValberg

Indsæt den fundne værdi for a og det ene punkt i modellen for den eksponentielle vækst og bestem b

Jeg indsætter a = 2 og punktet f(3) = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2012 af 012343210

isolere b:

f(x)=b*ax

b=f(x)/ax

sætter b for de 2 ligninger lig hinanden og sætter punkterne ind:

1/a3=8/a6 (ganger over)

1*a6=8*a3 (deler med a^3 på begge sider)

a3=8

a=81/3

a=2

finder b ved at indsætte det ene punkt der hvor jeg isolerede b:

b=f(x)/ax

b=1/23

b=1/8


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.