Matematik

Eksamenssætspørgsmål :)

06. juni 2012 af Quidditch (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen :)

Jeg kunne vældig godt tænke mig at få lidt hjælp til at besvare nedenstående spørgsmål fra et eksamenssæt i matematik for A-niveau:
 

I et hushjørne er der en indhegning til kaniner.
Indhegningen består af et kvadratisk tag og to rektangulære sider. Højden betegnes med h, og sidelængden i kvadratet betegnes med x.
Det oplyses, at rumfanget af indhegningen er 9 m3.


1) Bestem højden h udtrykt ved x.

2)Bestem det samlede areal af de to rektangulære sider og det kvadratiske tag udtrykt ved x.

Mange venlige hilsener I-Ved-Hvem ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Opstil rumfanget for en kasse med kvadratisk grundflade med side x og med højden h:

V = x2·h = 9m3

og isoler h af dette udtryk.

2) Opstil et udtryk for det samlede areal af de to rektangulære sideflader og det kvadratiske tag, og indsæt udtrykket for h i dette.


Svar #2
06. juni 2012 af Quidditch (Slettet)

1) Skal højden i spørgsmålet ikke betegnes med x? Men hvis jeg isolerer h i ligningen, vil det da være som følgende:

                                                              h=9m3/x2?

Hvis det er således, hvordan kan jeg så kende til højden, hvis jeg ikke kender til værdien af x?

2) Er følgende udtryk, udtrykket?

                                                     2(h*x)+x2

Men hvordan kan jeg komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven siger klart, at højden betegnes med h. Og man finder så højden udtrykt ved x netop som du har gjort.

2) Ja, det er det korrekte udtryk for overfladearealet. Indsæt så det fundne udtryk for h heri, hvorved arealet bliver udtrykt ved x alene.


Svar #4
07. juni 2012 af Quidditch (Slettet)

1) Vil højden af indhegningen da være lig med 9m3/x2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Man isolerer h i udtrykket

V = x2·h = 9m3

og finder

h = 9m3 / x2 .

Det er sammenhængen mellem x og h for den slags indhegninger beskrevet i opgaven, der har et rumfang på 9m3. Ændrer man x, er man nødt til at vælge h efter denne formel for at få en indhegning med et rumfang på 9m3 .


Skriv et svar til: Eksamenssætspørgsmål :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.