Fysik

Normalkraft = fjederkraft ?

08. juni 2012 af Mo92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når en bog på en bord bliver påvirket af en normalkraft, er denne så samtidigt fjederkraften (bord=fjeder)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af jnl123

normalkraften kommer af tyngdekraften. Der er ikke nogen fjederkraft i et bord (med mindre bordet er lavet af f.eks. gummi og bogen er meget tung)

hvordan kommer fjederkraften ind i opgaven? normalt er der f.eks. en strukket elastik eller en fjeder


Svar #2
08. juni 2012 af Mo92 (Slettet)

på atomar plan opfoerer atomerne i en bord (uanset materiale) vel sig på samme måde som atomerne i en fjeder.? Er det ikke bare mere tydeligt i en fjeder


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2012 af jnl123

Forskellige materialer opfører sig forskelligt og har forskellige egenskaber. Hvis man kunne måle hvor meget et bord blev deformeret af at en bog, så ville man sikkert kunne anslå en fjederkonstant som ville gå mod 0. Dermed vil "fjederkraften" også gå mod 0.

Normalkraften på en bog der ligger på et vandret bord er med newtons 3. lov lig med tyngdekraften på bogen


Skriv et svar til: Normalkraft = fjederkraft ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.