Fysik

Transformater og vekselstrøm!

09. juni 2012 af mitziie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey, ville bare lige høre om der er nogle af jer der har nogle forsøg man kan lave til emnet "transformater og vekselstrøm"...Kan ikke komme på andet end at bygge en op, og så foklare om den, skal op i fysik på tirsdag, og skal lave en disposition til hvert emne jeg KAN komme op i, så det er ikke sikkert at jeg rent faktisk kommer op idet.:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2012 af NejTilSvampe

Det virker da som et passende forsøg..


Svar #2
09. juni 2012 af mitziie (Slettet)

Men burde man ikke lave flere?:)


Svar #3
09. juni 2012 af mitziie (Slettet)

-Det er fordi, vi er 4-5 stykker inde på samme tid, og så kommer de hen til en flere gange, og så ville det nok være smart at have noget til hver gang de kommer hen!:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2012 af hesch (Slettet)

Vend transformeren om, således at du måler udgangsspænding på primærviklingen som funktion af indgangsspændingen på sekundærviklingen. ( Husk at overholde max. spændingsværdier på primær- og sekundær-siden ).

Sæt jævnspænding/jævnstrøm på primærviklingen, og mål spændingen på sekundærviklingen. Denne bliver 0V, forklar hvorfor.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2012 af mathon

                   ...du skal kunne gøre rede for
                      vigtigheden af transformation


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2012 af mathon

                         
                                               Is/Ip = Np/Ns

                                               Is = (Np/Ns)·Ip      så for         Ns>>Np
bliver
                                               Is lille til gavn for

                                               Etab = R·Is2

i fysiklokalet
                                               Is = (200/1600)·Ip = 0,125·Ip

                                               Etab = R·Is2 = R·(0,125·Ip)2 = 0,015625·(R·Ip2) = 0,015625·(R·Ip2)

                            dvs
                                               ca 2% af Etab uden transformation


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2012 af LouiseSvendsen (Slettet)

Lave forsøget strøm over store afstande, hvis har lavet det?


Svar #8
10. juni 2012 af mitziie (Slettet)

Omg, min hjerne kan slet ikke opfatte det der i har skrevet!:)

 

-Loisesvendesen...Nej:/ hvad er det for et forsøg?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Her er min disposition :)))) Jeg valgte ikke at sende over indbakke, da billederne, som sagt, ikke kom frem, som jeg havde tegnet :) -Selvom de er ret grimme haha. Så er de der, så du kan bygge efter :D

Vedhæftet fil:Transformation.docx

Svar #10
10. juni 2012 af mitziie (Slettet)

TAAAAAK!!!!!!!!!!!!!!:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2012 af LouiseSvendsen (Slettet)


Skriv et svar til: Transformater og vekselstrøm!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.