Fysik

Jævnt accelereret bevælgelse

09. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal udlede formlen s=½at2+vot+so for en jævnt accelereret bevægelse.Please er der ikke nogle der kan hjælpe med at give et eksempel.

På forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2012 af mathon

jævnt acceleret bevægelse er med konstant acceleration

                     a = (v-vo)/t

                     v = a·t + vo

                     Δs = s -so = vm·t = (1/2)·(v+vo)·t = (1/2)·((v-vo) + 2vo)·t

                     s -so = (1/2)·(v-vo)·t + vo·t

                     s = (1/2)·at·t + vo·t + so

                     s = (1/2)·a·t2 + vo·t + so

 

...............

         vm er middelhastigheden

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2012 af mathon

med integralregning går det meget lettere


                  v = ∫ a dt = at + vo

                  s = ∫ (at + vo)dt = (1/2)at2 + vo·t + so


Svar #3
10. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Jamen hvad med et eksempel med tal, for ved ik rigtigt hvordan jeg skal gøre :(


Skriv et svar til: Jævnt accelereret bevælgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.