Matematik

Graf for vækstfunktion

09. juni 2012 af nejvelda

Hej

Hvordan tegner man grafen for vækstfunktionen Kn=500(1+0,15)?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2012 af SuneChr

Ah, du mangler nu en variabel eksponent

K =  500·1,15n

I et almindeligt koordinatsystem indtegnes sammenhørende værdier af (n ; Kn)  i et passende antal, hvorefter kurven trækkes gennem punkterne.


Svar #2
09. juni 2012 af nejvelda

Variabel eksponet? Jeg forstår desværre ikke, hvad du mener :S

Nu har jeg ikke skrevet det, men det er tiende klasses niveau 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2012 af SuneChr

Er det udtrykket i # 1 ?  Så er det det.

# 0  mangler jo et n på højre side, som er den variable eksponent.


Svar #4
09. juni 2012 af nejvelda

Det er det hele jeg ikke forstår. Jeg ved ikke, hvordan jeg laver grafen for vækstfunktionen Kn=500(1+0,15).


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2012 af SuneChr

# 4   Som du har skrevet "vækstfunktionen" mangler der jo at parentesen skal opløftes i n'te. Ellers er det ingen vækstfunktion og du vil ikke forstå funktionen. Vi får derimod

Kn  =  500·(1 + 0,15)n      Er du med?


Svar #6
09. juni 2012 af nejvelda

Ups ups ups :D Jaa :D

Hvad skal jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Indsæt n = 1,2,3,4,osv. og beregn f(n) = 500*(1,15)n

Tegn derefter grafen (kurven) gennem de punkter (n,f(n)) som du har fundet.

(Du skal ikke tegne grafen for negative n)

Se vedhæftede  ;-)

Vedhæftet fil:1 vækstfunktion.PNG

Svar #8
10. juni 2012 af nejvelda

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Graf for vækstfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.