Fysik

HJÆÆÆÆÆLPPPP

10. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal udlede formlen s=½at2+vot+sofor en jævnt accelereret bevægelse. Er der ikke nok nogen som vil hjælpe:(


Svar #1
10. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Nogen der kan give et eksempel på hvis hastighed=5 og accelerationen er 10


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2012 af SuneChr

Vi skal også kende stedet s0 til tiden = 0

Indsæt værdierne i formlen

s  = ½·10·t2 + 5·t + s0

Enhederne skal stemme sammen:

for  a    m·s- 2

for  v    m·s -1

for  t      s

for  s0    m


Svar #3
10. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Jamen hvordan bliver resultaterne så :/ er virkelig forvirret


Svar #4
10. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Altså kan du komme med et helt eksempel, det er ligegyldigt hvilke tal, bare så jeg forstår det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2012 af mette48 (Slettet)

s er steder til tiden t

s0 er startstedet

v0 er starthastigheden

a er accelerationen

efter t sek har tingen flyttet sig v0*t på grund af starthastigheden som er v0

samtidei har den flyttet sig 1/2 *a*t2 på grund af accelerationen

Den vil derefter befinde sig på stedet s, som er summen af startstedet og de 2 bevægelser

s=s0 + v0*t + 1/2 *a*t2


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLPPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.