Matematik

differention

10. juni 2012 af Colloio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har et udtryk som ser sådan ud og jeg kan ikke differentier den

dk/dw=∑_j (a_j/(w_j^2-w^2)) hvordan differentieler man et sum som ikke har en grænse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af jnl123

Hvis summen er lig med dk/dw, så må det vel være grænsen. Udtrykket siger at k(w) differentieret mht w er lig med summen, så udtrykket er vel i princippet allerede differentieret?

Hvilket emne er det indenfor?


Svar #2
11. juni 2012 af Colloio (Slettet)

hov det var mig der skrev forkert der skal stå k=w ∑_j (a_j/(w_j^2-w^2)) også flytter jeg w på den anden side og differetier udtrykket. det inden for elektrodynamik inden for gruppe hastighed for bølgepakken.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2012 af jnl123

okay, det kender jeg desværre ikke så meget til. Men med almindelige regneregler kan man flytte både w og d/dw ind i summationen:

k = w ∑_j (a_j/(w_j^2-w^2))    =>

k = ∑_j w·(a_j/(w_j^2-w^2))     =>

dk/dw = d/dw ( ∑_j w·(a_j/(w_j^2-w^2)) )      =>

dk/dw = ∑_j d/dw (w·(a_j/(w_j^2-w^2)) )      =>

dk/dw = ∑_j ( a_j(w_j^2+w^2) / (w^2-w_j^2)^2 )

 

Men jeg ved ikke helt hvilket resultat du gerne skulle nå frem til og om det hjælper dig :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er nok nemmere at overskue, hvis man skriver det i en lidt simplere notation:

k = w·∑j aj / (wj2 - w2) .

Formelt har man så

dk/dw = ∑j aj / (wj2 - w2) + w·∑j 2aj·w / (wj2 - w2)2 = ∑j aj / (wj2 - w2) + 2w2·∑j aj / (wj2 - w2)2

            = ∑j aj·(wj2+w2) / (wj2 - w2)2


Skriv et svar til: differention

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.