Fysik

Lorenzkraft

11. juni 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har Lorenzkraften skrevet op på to måder

F = q * (E * v x B)

F = q * v * B * sin(v)

Jeg går ud fra man kommer fra 1 til 2 vha. defintionen på krydsproduktet af to vektorer, som er defineret som

a x b = |a| * |b| * sin(v)

Men jeg ved ikke hvor E kommer fra. (Den magnetiske fluxtæthed)

Hvordan viser jeg sammenhængen mellem de to formler? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af mathon

 

                    E er den elektriske feltstyrke

                    B er den magnetiske induktion

 

                    F = q+  q·v x B       som med E = 0
giver
                    F = q·v x B
       og
                    F = q·v·B·sin(v, B)


Svar #2
11. juni 2012 af placebo321 (Slettet)

F = q·v·B·sin(v)

er et specialtilfælde af

F = qE  +  q·v x B

?

Er argumentet til sinus i sin(v, B) blot vinklen mellem de to vektorer?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2012 af mathon

                  Ja


Svar #4
11. juni 2012 af placebo321 (Slettet)

Hvordan opstår det specialtilfælde i den fysiske verden? Jeg kan godt se, at det opstår når E = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#4: Ved bevægelser i magnetfelter frembragt af eksempelvis Helmholtzspoler eller Jordens magnetfelt. Sidstnævnte giver anledning til nordlyset.


Svar #6
11. juni 2012 af placebo321 (Slettet)

Hvordan kommer man fra den ene formel til den anden? Bare ved at sige, at der ikke nogen elektrisk feltstyrke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2012 af mathon

 

                  repeter massespektrografen


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#6: Ja, hvis der ikke er noget elektrisk felt til stede, er den elektriske feltstyrke 0.


Skriv et svar til: Lorenzkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.