Kemi
HASTER: stofmængde og atommasse!
31. august 2005 af
starish (Slettet)
Hej allesammen!
Jeg sidder og har en kemiaflevering for til i morgen, og har køret i nogle spørgsmål i en halv times tid nu! Jeg håber I kan hjælpe lidt (:!
De lyder på:
1.) "Saltsyre skal anvendes til at bestemme atommassen for et ukendt metal som her kaldes M. Metallet reagerer med saltsyre under dannelse af M^3+ samt hydrogen...
OPSKRIV REAKTIONSSKEMA"
2.) "0,360g af metallet reagerer med overskud af saltsyre. hvorved der udvikles 488mL hydrogen som opsamles i en lukket beholder over vand.
*Temp = 22C
*barometerstand = 774 mm Hg
*Mættet vanddamps tryk ved 22C = 20mm Hg..
BEREGN STOFMÆNGDEN AF DEN MÆNGDE HYDROGEN SOM OPSAMLES"
3.) Beregn metallets atommasse
Nogen der kan hjælpe? Er VIRKELIG kørt fast XD
-starish
Jeg sidder og har en kemiaflevering for til i morgen, og har køret i nogle spørgsmål i en halv times tid nu! Jeg håber I kan hjælpe lidt (:!
De lyder på:
1.) "Saltsyre skal anvendes til at bestemme atommassen for et ukendt metal som her kaldes M. Metallet reagerer med saltsyre under dannelse af M^3+ samt hydrogen...
OPSKRIV REAKTIONSSKEMA"
2.) "0,360g af metallet reagerer med overskud af saltsyre. hvorved der udvikles 488mL hydrogen som opsamles i en lukket beholder over vand.
*Temp = 22C
*barometerstand = 774 mm Hg
*Mættet vanddamps tryk ved 22C = 20mm Hg..
BEREGN STOFMÆNGDEN AF DEN MÆNGDE HYDROGEN SOM OPSAMLES"
3.) Beregn metallets atommasse
Nogen der kan hjælpe? Er VIRKELIG kørt fast XD
-starish
Svar #1
31. august 2005 af IBM (Slettet)
1)
2H+ + M --> M3+ + H2
2)
Du skal her bruge idealgasloven. Isoler n i loven og indsæt de kendte værdier. Husk korrekte enheder og husk at trække det mættede vanddamps tryk fra barometerstanden.
3) Af reaktionsskemaet ses det, at nH2=nM. Du kan da finde molarmassen af:
m = n*M
2H+ + M --> M3+ + H2
2)
Du skal her bruge idealgasloven. Isoler n i loven og indsæt de kendte værdier. Husk korrekte enheder og husk at trække det mættede vanddamps tryk fra barometerstanden.
3) Af reaktionsskemaet ses det, at nH2=nM. Du kan da finde molarmassen af:
m = n*M
Svar #2
31. august 2005 af IBM (Slettet)
Rettelser:
2) 3HCl + M --> MCl3 + 3/2H2
3) Af reaktionsskemaet ses det, at nH2=2/3nM
2) 3HCl + M --> MCl3 + 3/2H2
3) Af reaktionsskemaet ses det, at nH2=2/3nM
Skriv et svar til: HASTER: stofmængde og atommasse!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
