Matematik

hjælp

11. juni 2012 af matamatika (Slettet)

Hey, jeg i lige i nød, jeg kan ikke regne denne opgave

 

En funktion f er bestemt ved
F(x) =x4 +8x3+18x2+16x+5
a) løs ligningen F(x) =0
b) bestem F´(x), og bestem monotoniforholdene for f

 

opgave a er det ikke 5?

og opgave b ved jeg ikke hvad er.

 

TAK på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af PeterValberg

a)

brug CAS-værktøj:

solve(x^4+8·x^3+18·x^2+16·x+5=0,x)

hvilket "outputter"      x = -5   ∨  x = -1

b)

Brug regnereglen (på hvert led):

samt regnereglen for konstanten (5):

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.