Matematik

Ligning for den rette linje

11. juni 2012 af hvorforerallebrugernavnopgtaget (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad bidrager a(x-x0)+b(y-y0)=0 med i forhold til y=ax+b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af PeterValberg

Begge er ligninger for en ret linje i planen (2D)

Den første "afslører" et kendt punkt på linjen og linjens normalvektor

x0 og y0 er koordinaterne til et kendt punkt på den rette linje
a og b er koordinaterne til linjens normalvektor

indsættes disse kendte koordinater i ligningen, så kan den omskrives til formen y = ax + b

som "afslører" linjens hældningskoefficient a (vækstfaktor) og y-koordinaten for linjens
skæringspunkt med y-aksen i punktet (0,b)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2012 af mathon

bemærk
                                     a-værdien i  a(x-xo)+b(y-yo)=0
er ikke lig med
                                     a-værdien i  y = ax + b        

men er to forskellige konstanter
, hvor man blot i begge tilfælde har begyndt først i alfabetet


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2012 af mathon

 

                         ...det samme for b-værdien naturligvis


Skriv et svar til: Ligning for den rette linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.