Matematik

Rundstål udregning - kender Ø-mål mm

11. juni 2012 af okskejser (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder og nørkler med mit projekt.

Er dog rendt ind i problemer regner jeg med. Jeg kan godt regne O, V og vægt ud på normal godsemner der er "firkantet". Men her når det nu er en rund satan så er jeg gået i stå.

På selve ringen er Ø: 283 med en dim. på Ø8

Så det første spørgsmål er; tager jeg her stadig væk ½ på hver "side" af emnet så modregner totalt 4mm af de 283 og kommer frem til 279mm i MD?

Og normalt for at finde O ganger jeg det med PI for at finde mine mm3 mål. Dette er stadig fremgangsmåden på sådan et rundstål?

og når jeg skal finde V, siger jeg så mit O mål og ganger kun 1 gang med Ømålet på emnet.. hér 8mm? - eller siger man fx: 876x8x8? når det nu er et stykke rundstål?

Håber der er en der kan hjælpe ud,

hilsen herfra


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af SuneChr

Forstår desværre ikke opgaven.

O                  overflade, af ?

V                  volumen, af ?

Ringen ?

∅  283 ?      hvilken diameter?

∅ 8 ?                     "

½ på hver side ?

MD                 middel diameter, hvor ?

Det hele er sort snak.


Svar #2
11. juni 2012 af okskejser (Slettet)

Ja jeg skrev vist før jeg tænkte det helt igennem.

Men jeg tror at jeg skal sige

283 mm er den diameter der er på stålet på udvendig side af ring.
267 mm er den diameter der er på stålet på indvendig side af ring.
275 mm er den diameter der må være på midten.
Omkreds på midten må være 275xPI = 864,3 mm = 86,43 cm

Så om der skulle være en speciel regel omkring "runde" emner aner jeg faktisk ikke?

O burde give "længden" på emnet. Beklager jeg ikke gjorde en uddybning.

V=volume burde give emnets fulde mm3/cm3 (dette tal bruger jeg for at beregne vægten)


Svar #3
11. juni 2012 af okskejser (Slettet)

tror vist jeg fandt ud af det. glemte lige jeg skulle bruge formlen V=pi x r x r x h når jeg udregner for rundstål


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Er det denne runde satan, du mener? Den hedder en torus og har rumfang  V  og  Areal A

V  =  1/3·π2·(R + r)·(R - r)2

A  =  π2·(R2 - r2)

r indre, og R ydre radius.

Vedhæftet fil:TORUS.png

Svar #5
11. juni 2012 af okskejser (Slettet)

ja ser rigtigt ud - i sidste ende skal jeg dog finde længde og regne xx mm fra. men ja det tror jeg.


Svar #6
11. juni 2012 af okskejser (Slettet)

Forresten den formel du gav. er det ikke for hvis det nu er et cylender rør? - mit gods er solid. så har kun ydre mål at gå efter.

eller jeg har forstået det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2012 af SuneChr

Den vedhæftede fil er en oppumpet badering.  (R - r) er diameteren i den cirkel man får, hvis man laver et lodret snit på tværs af ringen.


Svar #8
11. juni 2012 af okskejser (Slettet)

ok


Skriv et svar til: Rundstål udregning - kender Ø-mål mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.