Matematik

y = ax + b

12. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal bevise formlen for b. Nemlig b = y-ax

Kan man så godt sætte 0 ind på x´s plads og regne, sådan at man får:

y = b

Er dette ikke et bevis?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af mimok (Slettet)

Bevis for b er skæring med y-aksen:

f(0)=a*0+b=0+b=b, dvs. den skærer i (0,b)

Bevis for hvordan man udregner b:

y = ax+b <=>b=-y-ax 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2012 af mette48 (Slettet)

Det er ikke et bevis

isoler b i udtrygget y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2012 af Spinnerr (Slettet)

y = ax + b 

så skal du - ax på begge sider

y-ax=b  er det samme som

b=y-ax


Skriv et svar til: y = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.