Matematik

y=a*log(x)+b

12. juni 2012 af mimok (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er y=a*log(x)+b vækstegenskabet ved logfunktioner? Undskyld, hvis mit spørgsmål ikke giver mening, men jeg har i mine notater skrevet y=a*log(x)+b, hvor jeg som overskrift har skrevet vækstegenskaber ved log, men problemet er, at jeg ikke rigtig kan finde ud af, hvad jeg har skrevet i mine noter, fordi jeg havde mere travlt med at skrive af tavlen end at lytte efter. 

Så jeg har en række spørgsmål.

1) vækstegenskabet for log er at en gangevækst giver plusvækst, korrekt?

2) Nogle der kan tyde, hvad der kan være ment med dette: log(kx)=log(k)+log(x), - er det den første logaritmeregneregl?

3) Hvad menes der overhovedet med regneforskriften y=a*log(x)+b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

2) Ja, der anvendes en af de grundlæggende regneregler for logaritmer.

Funktionen y = a·log(x) + b angiver en model med logaritmisk udvikling.


Svar #2
12. juni 2012 af mimok (Slettet)

Jeg kan mærke, at jeg tydeligvis ikke har lyttet efter.

Kan jeg få et eksempel på logaritmisk udvikling?

Jeg har i mine noter skrevet: alog(kx) + b <=> alog x + b alog k , hvor alog k er det man lægger til. Er det bevis for vækstegenskabet inden for vækstegenskabet for logaritmisk udvikling?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

a*log(kx) + b = a*(log(k) + log(x)) + b = a*log(k) + a*log(x) + b ifølge den omtalte regneregel,

så det er ikke korrekt, hvad du skriver

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

I stedet for                        alog(kx) + b <=> alog x + b alog k

skulle der nok have stået alog(kx) + b = alog x + b  + alog k

hvor det sidste led vel godt kan opfattes som en tilvækst, affødt af faktoren k.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

- hvilket er præcis det samme som i #3 . . .

;-)


Svar #6
13. juni 2012 af mimok (Slettet)

#3 Udover det med parantesen, så kan jeg ikke se hvor fejlen er. Der er godt nok et led ekstra, men det giver det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skriver:

"Jeg har i mine noter skrevet: alog(kx) + b <=> alog x + b alog k"

men du mangler et plus mellem b og a*log(k), så man læser det som b*a*log(k)

Dér er fejlen . . .

;-)


Svar #8
13. juni 2012 af mimok (Slettet)

Okay, den havde jeg ikke. Mange tak!


Skriv et svar til: y=a*log(x)+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.