Matematik
Differentialligninger
02. september 2005 af
Zerina_16 (Slettet)
Hejsa... jeg sidder her fredag aften og er kørt helt død i en differentialligning... Så det ville bare være super hvis der var noget der kunne hjælpe lidt...
Opgaven siger:
Bestem regneforskrifter for de lineære funktioner der er løsninger til differentialligningen:
dy/dx = (4x-3y)/(2x-y)
Problemet er at jeg ikke kan forstå hvordan jeg skal finde de løsninger hvis jeg ikke ved hvilket punkt de går igennem!! Hmmmm
Opgaven siger:
Bestem regneforskrifter for de lineære funktioner der er løsninger til differentialligningen:
dy/dx = (4x-3y)/(2x-y)
Problemet er at jeg ikke kan forstå hvordan jeg skal finde de løsninger hvis jeg ikke ved hvilket punkt de går igennem!! Hmmmm
Svar #1
02. september 2005 af Miarv (Slettet)
Jeg er netop selv i gang med differentialligninger.
Du kan vel tage udgangspunkt i at der er tale om linære funktioner, så y=ax+b og dy/dx=a. Det hjælper nok at indsætte det.
Du kan vel tage udgangspunkt i at der er tale om linære funktioner, så y=ax+b og dy/dx=a. Det hjælper nok at indsætte det.
Svar #2
02. september 2005 af Zerina_16 (Slettet)
Nå ja, for satan... Tak for hjælpen...
Håber at jeg bliver bedre til at løse dem med tiden...
Håber at jeg bliver bedre til at løse dem med tiden...
Svar #3
02. september 2005 af Miarv (Slettet)
Det var så lidt, jeg trænger også selv til en del rutine i dem siden jeg kun lige er begyndt på dem i denne uge.
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
