Matematik

eksponentiel sammenhæng

14. juni 2012 af mimok (Slettet)

Hvad forstår man ved en eksponentiel sammenhæng?

Er det vækstegenskabet, at en absolut tilvækst i x giver relativ tilvækst i y.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2012 af mathon

 

                                        y = b·ekx

                                       dy/dx = k·y


Svar #2
14. juni 2012 af mimok (Slettet)

Okay, det har jeg ikke lært om før i 1.g. Kan det menes: f(x)=b*a^x - er det det, der forstås ved eksponentiel funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juni 2012 af mathon

                                        y = b·ax

                                       dy/dx = ln(a)·y


Svar #4
14. juni 2012 af mimok (Slettet)

Hvad betyder dy og dx?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2012 af mathon

 

                                      f(x) = y = b·ax

                                      f '(x) = ln(a)·y


Svar #6
14. juni 2012 af mimok (Slettet)

Okay, jeg ved at a er kaldet grundtallet, men også fremskrivningsfaktoren. Hvad menes der med fremskrivningsfaktoren?


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. juni 2012 af mathon

fremskrivnigsfaktoren er
                                               a = 1+r


Svar #8
14. juni 2012 af mimok (Slettet)

Og r er vækstraten?


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. juni 2012 af mathon

      Ja


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2012 af hanjohnson

Frividen.dk


Skriv et svar til: eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.