Matematik

y'+a*y=b

14. juni 2012 af rottenpain (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået til opgave at Gøre rede y'+a*y=b

 

Er der nogle der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af mathon

 

                                             y ' + a·y = b                                     multiplicer med eax

                                             eax·y ' + eax·a·y = b·eax

                                             (eax·y) ' = b·eax                               integreres med hensyn til x

                                             eax·y  = b·eaxdx

                                             eax·y = (b/a)·eax  + C                      divideres med  eax
 

                                             y = C·e-ax + (b/a)

 

kontrolberegning
                               
                             y ' = -a
·C·e-ax

                             y ' = -a(y-(b/a))

                             y ' = -ay+b

                             y '+ay = b
 

 


Skriv et svar til: y'+a*y=b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.