Fysik

Elektrisk ladning og statisk elektricitet.

15. juni 2012 af melissapuggaard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Det her er et stykke fra vores fysikbog som jeg ikke rigtig forstår, så hvis en af jer kunne omformulere det, ville det være fedt.


Når to genstande med forskellige ladninger kommer nær hinanden, kan de aflades ved, at ladninger flytter sig fra den ene til den anden. Der opstår en kortvarig strøm - en gnist. Strøm er ladninger i bevægelse. Ladninger i hvile kaldes statisk elektricitet . I en elkreds bevæger ladninger sig rundt, indtil strømvejen brydes.
 

Ladede genstande tiltrækker neutrale genstande. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af hesch (Slettet)

Når to genstande med forskellige ladninger ( potentialer ) forbindes elektrisk, vil ladninger ledes fra den ene til den anden genstand, indtil genstandene samme ladning ( potentiale ).

Strøm er ladninger i bevægelse, mens ladninger i hvile kaldes statisk elektricitet.

PS: Det er ingen tilfældig, at jeg helt har udeladt noget. Dette fordi det ikke egner sig til omformulering. Spørg i stedet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2012 af mette48

Når en genstand har f.eks, negative ladninger betyder det at der er overskud af negativt ladede partikler på genstanden.

Ladninger med samme fortegn frastøde hinanden og fordele sig på hele overfladen af genstanden. Forbindes genstanden med en anden genstand, vil begge genstaandes ladninger fordele sig over den samlede overflade.

Hvis den ene genstand har en stor og den anden en lille ladning, vil det ende med at de begge har en ladning der ligger mellem de to oprindelige ladninger.


Skriv et svar til: Elektrisk ladning og statisk elektricitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.